Tíz érdekesség amit nem tudtál a magyarok ősvallásáról

posted in: Gondolatok | 0

I. A honfoglaló magyarok vallása a BÜÜN, vagy más szóval YOTENGRIT, jelentése: Tengervégtelen Ősszellem.

Büün táltos
Forrás: László Gyula, 50 rajz a honfoglalókról.

II. A Magyar név a Má-Gur szóból származik, melynek jelentése: Ló Szövetség, avagy Lovas népek szövetsége.

III. A BÜÜN vallás sok rokonságot mutat a tibeti Bönnel, nem csak nevében, hanem szemléletmódjában, hagyományaiban is! A hagyomány táltosok őrizték meg és adták át generációról generációra.

IV. A BÜÜN hagyomány szerint a világ a végtelen vizekből, az ős tengerből, YOTENGRIT-ből származik. Yotengritből kivált Gönüz, a férfi isten és Ukkó a női isten. A világ teremtése, a nemes szaporodás, az ő nászuk és ikerörvénylésük eredménye.

V. Ukkó kivetette magából mindazt, ami gátja volt a teremtésnek és Gönüzt is megtisztította tőle. Ezt a selejtet, felesleget magába szippantva erősödött meg Üdeg, a rontó, a teremtés örök gátlója.

VI. A magyaroknak volt saját őrszellemük is, a Magyarok Istene, vagy Má-Tün. Erre emlékezett még Petőfi is a Nemzeti Dal című versében. Őseink hozzá imádkoztak, neki áldoztak. Ő a magyarok védelmezője.

VII. Az államalapításkor és az utána következő századokban Szent István és utódai tűzzel-vassal irtották őseink régi hitét. A rovásírásos fákat be kellett szolgáltatni pénzjutalom fejében, melyeket aztán elégettek. A polgárháborúban az ország harmada elpusztult, csak idegen zsoldosok segítségével sikerült királyainknak a hatalmukat megszilárdítani.

VIII. A BÜÜN szerint, az ember nem ura, hanem része a természetnek. Minden jó ami természetes. Mindent szabad, amivel másnak nem ártunk.

IX. A BÜÜN szerint minden ember egyenlő, a társadalomban éppúgy mint a párkapcsolatokban. A BÜÜN szerint a férfi és nő együtt alkot egy egészet. Teremteni csak együtt képesek.

X. A BÜÜN szerint a jó Istenek, vallások nem várnak hódolatot és imádatot, mint ahogy azt a jeruzsálemi vallások istenei teszik.

 

Ha érdekesnek találtad, többet is megtudhatsz Máté Imre honlapján!

Mennyire tetszett amit olvastál?

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

(Visited 527 times, 3 visits today)
Earn.com - Keress Bitcoint online!
Follow UrbanSiddha:

Latest posts from
Travelminit.hu - Erdély szállás